Manastirea Petru Voda

Ramanem tot in zona Moldovei cu istorisiri despre minunatiile tarii mele frumoase. Asadar azi, va povestesc putin despre Manastirea Petru Voda. Este aflata in Moldova, mai exact se afla in satul Petru Voda, situat la 39 km vest de orasul Tg. Neamt.

Cum sa ajungi si de ce sa ajungi la manastirea Petru Voda?

Eu cred ca doar cei care stiu de ea ajung aici. Deoarece drumul este ingust, lung, serpuit printre muntii impaduriti,  de-a lungul unui parau, care urca pana la poiana Hasca din muntii Stanisoarei. Cand traseul ajunge in poiana, sentimentul este ca ai ajuns in gradina raiului.  Peisajul este mirific de cand parasesti soseaua principala si culmineaza cu manastirea.

Va las si poze cu natura care m-a insotit de-o parte si de alta a drumului.

Manastirea poarta hramul Sfintiilor Arhanghel Mihail si Gavril. A fost infinata in 1991 de catre Arhimandritul Iustin Parvu. Biserica din lemn a fost terminata in anul 1992, iar pictura in stil bizantin  si tehnica tempera folosita, apartine pictorului Mihai Gabor,  exterior si interior.

Parintele Justin a fost un stralucit exemplu de filozof crestin, care a avut o traire mistica, cultura universala, revelatie marturisita cu pretul libertatii si al vietii, dar si neinfricare. A fost o forta duhovniceasca cu un limbaj versatile. Prin caracterul sau bland, ferm si prin autenticitatea personalitatii, a adunat de-a lungul anilor mii de credinciosi care stateau ore in sir sa isi poata spune durerea sau necazul si sa primeasca sfatul cu binecuvantarea sa.

A fost un vazator al celor mai imperceptibile nuante de gand si al celor mai tainice miscari sufletesti. Energia sa benefica a ramas mostenire in locul pe care la ctitorit, sa le fie de folos oamenilor care vin sa se inchine la mormatul sau.

Va provoc sa vizitati aceste locuri desprinse din povesti.

Comentarii

Spune-mi părerea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *