BLANDETE SI INTELEGERE

Inspirata fiind de Paramhansa Yogananda, m-am gandit sa impartasesc cu voi un text scris despre bunatate, delicatete si intelegere.

“Pentru a fi bun, nu este necesar sa fii de acord cu tot si toate. Daca nu esti de acord, ramai mereu calm si amabil. Slabiciunea umana este sa devii furios si sa incepi sa ocarasti, dar puterea divina este sa ai grija de nervii si cuvintele tale.

 Prin tacerea ta calma, sau prin cuvintele tale amabile sincere, arati ca bunatatea ta este mai puternica decat uratenia celeilalte persoane. Inaintea luminii delicate a iertarii tale, toate dusmaniile inamicilor tai se vor topi.
Daca suferi de indigestia asprimii sau iritabilitatii, bea medicamentul suavitatii.

Daca te hotarasti sa te schimbi, incepe prin a vorbi in cuvinte sincere, amabile celor cu care ai fost pe nedrept aspru. În primul rand, fii amabil cu rudele tale apropiate. Cand poti face asta, vei fi amabil cu toti oamenii.

 Fericirea isi are baza pe altarul intelegerii si al cuvintelor prietenesti.


Cuvintele aspre sunt criminalii nemilosi ai prieteniilor de durata si ai armoniei caminelor. Izgoneşte-le pentru totdeauna de pe buzele tale si construieste caminul asigurat contra nenorocirilor.

Cuvintele sincere, frumoase sunt ca un nectar pentru sufletele insetate. Ele se cer peste tot.

Cuvintele frumoase creeaza fericire intre prieteni, dusmani, biserici, birouri,  peste tot. Oamenii se simt fericiti cand o persoana artagoasa paraseste camera si sunt veseli cand apare un prieten sincer, cu vocea frumoasa.”
Paramhansa Yogananda

Pentru mai multe detalii pe acelasi subiect, intra aici

Gasiti alte articole de acest gen aici

Cu drag,

Symone

Comentarii

Spune-mi părerea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *