0
Meditatia, Relaxarea, Terapii

Sfantul Stefan

Dragii mei,

V-am spus deja si este stiut, ca noi singuri ne alegem cand si unde sa venim pe pamant. Noi alegem familia, orasul si chiar numele cu care vrem sa fim botezati. Eu am ales sa ma cheme Simona Stefania.

Stefania, nu numai ca este un prenume foarte frumos dar are si o foarte mare insemnatate crestina.

Sfantul Stefan este primul martir crestin care a fost condamanat de catre autoritati Iudaice. Isus Hristos l-a luat sub aripa lui, sa-l urmeze peste tot sis a ia parte la faptele si minunile sale.

Mai multe articole despre relaxare, mediatii si terapii, gasiti aici

Conform Noului Testament, Stefan avea origini iudeice si s-a nascut la Ierusalim.

Potrivit unei traditii stravechi, de Sfantul Stefan este bine sa aducem in casa icoana Sfantului, ajutandu-i astfel pe crestinii care sufera probleme de sanatate si pe cei care se judeca de foarte mult timp cu persoanele orgolioase.

In unele locuri din Muntenia gospodinele pregatesc asa-numitele Painici ale lui Stefan, facute in forme rotunde, dintr-un aluat foarte asemanator cu cel de cozonac. Se obisnuieste ca aceste painici sa se unga cu miere.

De asemenea, painicile amintesc crestinilor de pietrele cu care a fost ucis Sfantul Stefan. Odata ce sunt sfintite de preot la biserica, painicile se impart copiilor sarmani.

Tot in aceasta zi este bine sa daruim icoana Sfantului nostru Stefan sau o candela noua aprinsa pentru sanatatea rudelor bolnave dar si pentru sporul casei.

Tot ca un semn al iubirii, pretuirii si respectului pe care i-l purtam Sfantului martir Stefan este bine ca in aceasta zi persoanele certate sa se impace.

Pe curand dragilor,

Symone

Vezi si...

Nu sunt comentarii

    Lasa un comentariu