Ce sunt CHAKRELE?

Hai sa descoperim ce sunt chakrele si care sunt cele 7 chakre principale.

Buna dragilor,

Azi vorbim despre ce sunt chakrele.

Haideti sa vedem, inainte de a prezenta primele cele mai importante 7 chakre, ce sunt ele de fapt si cum ne influenteaza.

Ce sunt chakrele?

Chakrele sunt asemenea unui vartej sau vortex care transforma energia universala, astfel incat organismul sa o poata ultiliza. Ele alimenteaza cu energie corpul fizic, dar si aura fiecarei persoane. ( despre aura vom vorbi intr-un alt articol ). La nivelul corpului nostru fizic, chakrele sunt in conexiune cu glandele endocrine.

Chakrele sunt deschise pe masura capacitatii noastre de asimilare a cunostintelor.

Fiecare chakra vitalizeaza o parte a corpului, ele fiind martore la functionarea coroului ( buna sau rea). Este foarte important sa le mentinem curate si corect functionale ( in sensul in care ele au fost create sa se roteasca intr-o directie precisa, cu o viteza determinata si o deschidere optima ).

Persoanele cu chakrele inchise sau care se rotesc in sens invers acelor de ceasornic, sunt  irascibile sau au o stare de sanatate afectata grav.

Eu voi vorbi azi despre cele 7 cheakre principale, dar retineti ca avem  alte 21 cheakre secundare.

CHAKRA RADACINA – MULANDRA

Aceasta chakra, are culoarea rosie, functioneaza ca o pompa de energie care impinge energia in sus pe nivelul coloanei vertebrale. Daca acesta chakra este inchisa sau nu functioneaza bine, persoana respectiva nu are vointa, se simte obosita si este bolnavicioasa.

De aceasta cheakra apartin : picioarele, laba piciorului, organele genitale, anusul, osul coccigian, rinichii si partea inferioara a colonului.

Ca si comportament uman apartin: vointa fizica, capacitatea de supravietuire. Aici gasim durerile si temerile coplilariei.

Nota multicala: Do;

Muzica acestei chakre: tobele;

Organul de simt: nasul si mirosul;

Pietrele : rubin, hematit, oral, jasp, agat;

Element : Pamant.

2.  CHAKRA SACRALA – SWADHISTANA

Este un depozit de energie, de culoare portocalie, de care apratin urmatoarele parti ale corpului uman: bazinul, abdomenul, osul sacral, regiunea lombara si vertebrele aferente, organele genitale si de reproducere. De aceasta chakra apartin: vitalitatea, mobilitatea, exprimarea sexuala, impamantarea. In acesta chakra se mixeaza energiile Yin si Yang in proportii exacte necesare organismului nostru.

Nota muzicala : Re;

Muzica : tumultuoasa, dansuri populare;

Organe de simt: limba si papilele gustative;

Pietre: carneol, piatra-lunii, perle;

 Element: Apa .

CHAKRA PLEXULUI SOLAR- MANIPURA

In interiorul acestei cheackre gasim energie cat o camera imensa. Se incarca cu energie solara si este de culoare galbena. De aceasta chakra apartin urmatoarele parti al corpului si organe : pancreas, vertrebrele lombare, stomac, vezica biliara, ficat, diafragma, sistemul nervos. Functioneaza ca un control al vetii emotionale. Cand functioneaza optim omul are o viata satisfacatoare din punct de vedere emotional. Cand nu functioneaza normal, omul se plange de dureri ale organelor, nu isi gaseste cu usurinta drumul. Din cauza acestei chakre noi legam prietenii cu alte persoane.

Nota muzica: Mi;

Muzica: ritmuri infocate;

Organe: ochii si vederea;

Pietre: ochi de tigru, citrin, chihlimbar, topaz;

Element: Foc.

Ce sunt chakrele: CHAKRA INIMII- ANAHATA

Este casa sufletului, prin ea iubim. Daca functioneaza optim , iubim propria persoana dar cea mai importanta este iubirea fata de Dumnezeu. De aceasta cheakra apartin : timusul, inima, partea inferioara a plamanilor, cutia toracica, vertebrele dorsale, sistemul circular, venele, pielea si mainile. Din punct de vedere al comportamentului uman : iubirea, empatia, compasiunea.

Acesta cheakra are culoarea verde, dar poate contine si lumina roz, rosu, auriu.

Nota muzicala: Fa;

Muzica: clasica, sacra;

Organe : pielea si sistemul tactil;

Pietre: jad, cuartz roz, turmalina roz;

Element : Aer.

CHAKRA GATULUI – VISHUDDA

Acesta chakra este o regiune energetica foarte vasta prin care intra si ies energiile. Aici functioneaza foarte bine cuvantul rostit – forta creatoare. De ea apartin : tiroida, vocea, gura, lobii pulmonari, vertebrele cervicale. Comportamentul uman: autoexprimarea, capacitatea de creatie, asumarea raspunderii, satisfacerea nevoilor personale. Are culoarea albastra, poate contine 3 nuante de albastru.

Nota muzicala: Sol;

Organe si simt: urechile si auzul;

Pietre: calcedonia, turcoazul, aquamarinul;

Element: Eter.

 CHAKRA CELUI DE AL 3-LEA OCHI – AJNA

Este situata in mijlocul fruntii, deasupra radacinii nasului, are culoarea violet, dar poate fi si albastru inchis sau galben frumos. De acesta chakra apartin: glanda pineala, fruntea, urechile, nasul, ochiul stang, baza craniului, creierul, sistemul nervos. Ca si comportament uman: intuitia, instinctul, discernamantul si clarvederea. Daca acesta chakra este inchisa avem gandire limitata.

Nota muzicala: La;

Muzica: new-age si suntele cosmice;

Organe de simt: capacitati extrasenzoriale;

Pietre: cuartz de stanca, lapis-lazuli, safir;

Element: Prana sau Chi.

 CHAKRA COROANEI – SAHASRARA

Are culoarea lila, este pozitionata pe coroana craniului. Incarca energetic creierul si ochiul drept. Este centru spiritual. Ca organ: glanda pineala ( epifiza ). Ca si comportament uman: constiinta superioara, vointa sufleteasca, liniste interioara, introspectie si gandire clara. Prin acesta chakra putem descoperi relatia persoanei cu personalitatea sa.

I se mai spune si lotusul cu o mie de petale si 973 minivortexuri.

Nota muzicala: Si;

Muzica: linistea;

Pietre: ametist sau cuartz de stanca;

Element: Divinul. 

Ce sunt chakrele? Alte informatii:

Rugaciunea Tatal nostru aplicata celor 7 chakre:

– pe a 7-a chakra, chakra coroanei: „Tatal nostru care esti in ceruri, sfinteasca-se numele Tau”;

– pe a 6-a chakra: „Vie imparatia ta, faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant”;

– pe a 5-a chakra: „Painea noastra cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi”

  (si cu asta intri in prezent);

– pe a 4-a chakra: „Si ne iarta noua greselile noastre”;

– pe a 3-a chakra: „Precum si noi iertam gresitilor nostri”;

– pe a 2-a chakra: „Si nu ne duce pe noi in ispita”;

– pe prima chakra:„Ci ne izbaveste de cel rau. Ca a ta este imparatia si puterea si slava. Acum si pururea si in vecii vecilor, Amin!”

Dragilor, este important sa avem chakrele curate.

Sa va fie bine!

Symone

Comentarii

Spune-mi părerea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *