Cum se instalează husa pe o canapea?

Haideți să învățăm astăzi împreună cum să punem o husă pe o canapea, astfel încât aceasta să fie bine fixată.

Nu știu voi cum sunteți, dar eu recunosc că nu sunt deloc o persoană pricepută la gospodărie. De aceea, când simt că nu mă descurc cu un lucru, cer ajutor.

Așa am făcut și de data aceasta. Pentru că am de foarte mult timp pe acasă o husă făcută cadou de o prietenă, care fie vorba între noi a avut toate motivele să-mi cumpere husa, pentru că-mi pătase canapeaua cu vin, am îndrăznit zilele trecute să încerc să o fixez pe canapea.

Ei bine, știți cum se spune că încercarea moarte n-are? În unele cazuri, are! Pentru că și inițiativa mea a murit în fașă, când am început să bag un braț și ieșea altul, când pe jos atârna jumătate de husă, iar spătarul era gol.

Și atunci, mi-a luat inima în dinți și am apelat la niște specialiști. Din vorba în vorba și din search în search, am ajuns într-un magazin specializat în huse pentru canapele, fotolii, scaune și așa mai departe – SofaZip.ro.

Ei bine, la început m-am uitat îndelung la mai multe filmulețe puse de ei pe site și am constatat că sunt numeroase tipuri de huse și fiecare are tipicul ei la montare.

Cel mai mult mi-au plăcut husele elastice pentru că par să se fixeze mult mai simplu pe canapea, nici nu mai contează foarte tare dimensiunile canapelei.

Practic, husa mea, care are câțiva milimetri în minus (că de aceea nu puteam eu să îmbrac canapeaua) nu se potrivește. Acești câțiva centimetri lipsă la o husă elastică ei nu ar fi contat. Totuși, recomandarea celor de la SofaZip este să nu cumpărăm husa cu dimensiuni fixe, mai degrabă să luăm o mărime un pic mai mare.

Și, firește că am spus imediat Evrika.

Până m-am lămurit eu că a mea se fixează cu bețe pe care nu le am, mi-a mai luat ceva timp. Dar, căutarea nu a fost în zadar, pentru că, dacă tot eram într-un magazin specializat, și dacă tot am canapeaua pătată cu vin, mi-am zis că e cazul să-mi cumpăr o husă elastică.

Cum fixez husa pe o canapea?

Așadar, iată că mi-am cumpărat husă, după ce am văzut cât de ușor se fixează și acum m-am gândit să vă împărtășesc și vouă experiența mea.

Așadar, pentru a instala o husă pe o canapea, urmați acești pași:

Puneți canapeaua în centrul camerei: Mută canapeaua în mijlocul camerei pentru a avea spațiu suficient pentru a lucra în jurul ei.

Curățați canapeaua: Este bine să curățați canapeaua în prealabil și de asemenea, aceasta să fie uscată înainte de a începe. Dacă este nevoie, aspirați sau curățați canapeaua pentru a îndepărta orice murdărie sau praf.

Identificați părțile: Dacă husa vine cu mai multe părți, cum ar fi pentru pernele de spătar și pernele de șezut, asigurați-vă că știți care parte se potrivește cu care. Unele huse pot avea etichete pentru a vă ajuta în acest sens.

Începeți cu pernele: Dacă canapeaua are perne care se pot scoate, începeți cu acestea. Puneți husa pe fiecare pernă și asigurați-vă că se potrivește corect. Apoi, așezați pernele pe canapea.

Așezați husa pe șezut: Dacă husa vine sub formă de bucată mare pentru șezut, începeți prin a o așeza pe canapea, încadrând bine marginile și brațele canapelei. Asigurați-vă că șezutul este acoperit uniform și că husa este întinsă fără a forma cute sau pliuri. Dacă husa are elastic în jurul marginilor, asigurați-vă că acesta este bine fixat sub șezutul canapelei.

Trageți bine husa: Trageți ferm de husă pentru a elimina orice cute sau bule de aer. Este important să o întindeți bine pentru un aspect neted și pentru ca husa să rămână în loc.

Instalați husa pentru brațe: Fixați materialul în jurul brațelor canapelei. Asigurați-vă că aceste piese sunt întinse și sigure.

Fixați partea de jos: Majoritatea huselor au curele, elastic sau șnururi la partea de jos pentru a le fixa pe canapea. Asigurați-vă că aceste elemente sunt bine fixate și că husa este sigură pe canapea.

Verificați și ajustați: După ce ați fixat toate părțile, verificați din nou întreaga canapea pentru a vă asigura că husa este instalată corect și arată bine. Dacă este necesar, ajustați marginile sau partea de jos pentru un aspect mai uniform.

Rezolvați eventualele probleme: Dacă întâmpinați dificultăți în a fixa husa în anumite zone, încercați să o ajustați și să redistribuiți materialul pentru a obține un aspect mai potrivit.

Asigurați-vă că husa este sigură: Trageți din când în când de material pentru a vă asigura că husa rămâne fixată și nu se deplasează sau se ridică în timpul utilizării.

Ca să fie mai clar, vă las și un filmuleț de la SofaZip care cu siguranță este mai edificator decât vorbele spuse de mine.

https://youtu.be/SyVkhKRNy-c

Urmând acești pași, veți putea instala o husă pe canapeaua dvs. cu ușurință și veți da canapelei un aspect proaspăt și nou.

Pâna data viitoare,

Să va fie numai bine!

Symone

Comentarii

Spune-mi părerea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *