IERTAREA

Gânduri bune dragilor!

În tumultul zilelor noastre, în agitația din fiecare zi, uităm adesea să ne oprim și să ne gândim la propria persoană.

Suntem ocupați și uităm de noi, nici nu ne dăm seama că nu suntem capabili de iertare sinceră și de iubire neconditioanată. Iertarea și iubirea față de noi, apoi față de tot și toate.

Știți ca Iisus a iertat-o pe Magdalena, acea femeie ușoară, când toți aruncau cu pietre în ea?

V-ați întrebat de ce a făcut asta? Care este mesajul Lui?

EL a iertat-o deoarece și-a dorit ca ea să-și găsească calea, să evolueze, să-și învețe singură lecțiile, trăind în pace și în armonia iertării necondiționate.

Mai multe articole pentru relaxarea ta, gasesti aici

Cunosc ființe care refuză efectiv să ierte fapte și situații grele din trecut. Chiar și mie mi-a fost extrem de greu să iert, deoarece din punctul meu de vedere erau lucruri de neiertat.

Însă, vă spun acum cu mâna pe suflet , este cea mai mare binecuvântare să poți ierta orice și să conștientizezi asta. Este cea mai mare eliberare care poate exista pentru sufletul nostru.

Cum poți practica iertarea ?

“Care este taina iertării și cum poate lucra într-un suflet ca paralizat de amintirea ofensei? Unde aflăm „inima iertării”? – se întreba filozoful francez Vladimir Jankélévitch, înțelegând prin aceasta puterea realizării ei.

A ierta nu e totuna cu a scuza – spune V. Jankélévitch.

Iertarea este gratuită, scuza este motivată, de unde și paradoxul că „există lucruri care nu pot fi scuzate, dar nu există lucruri de neiertat”.

Iertarea – spune el mai departe –  nu este nici mărinimie sau clemență sau alte „forme acomodabile cu ofensa” (iert pentru că așa e creștinește, pentru că așa mă eliberez etc.), pentru că toate acestea ar fi acte egoiste, unilaterale, „o iertare fără interlocutor”.

Iertarea nu înseamnă nici uitarea ofensei pur și simplu, pentru că – atrage atenția filozoful francez – omul care uită păstrează amintirea ofensei, dar nu se servește de ea.

Ranchiuna refulată așteaptă doar clipa cea mai potrivită pentru a răbufni.

În fine, iertarea nu presupune nici măcar răscumpărarea greșelii sau ispășirea vinovăției din partea ofensatorului, aceasta fiind poate cea mai mare neînțelegere în privința iertării.”

Jankélévitch o compară cu iertarea unui condamnat care și-a ispășit pedeapsa:

”Nu putem spune că a fost iertat, ci doar că și-a ispășit pedeapsa. Fiul risipitor a fost iertat pe loc, nu i s-a cerut recuperarea datoriei, nici n-a fost pus în rând cu argații.”

Sunt sigura că vă întrebați, dar ce este iertarea?

Tu te-ai abinat la canalul meu de youtube, intră aici

Din punctul meu de vedere, în iertare și în iubire nu exista logică deoarece nici una nu poate raspunde la întrebarea  ”de ce”?

În inimă nu există rațiune, există doar simțire.

Iertarea este un sentiment care aduce liniște minții și sufletului.

Iertarea este har în stare pură, din harul lui Dumnezeu. care „ne iartă nouă precum și noi iertăm greșiților noștri”.”

Persoanele care au învățat să trăiască constient, cei care trăiesc aici și acum, știu exact căt de bine se simt când iartă, când iubesc necondiționat, cum le crește vibrația și cât de liberi se simt.

„Și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri”- Matei 6, 12.

Sensul lui „precum” nu este reciprocitatea iertărilor, ci modelul. Dumnezeu nu iartă pentru un motiv anume, Dumnezeu este iertare.

Vă doresc să vă iertati și să vă iubiti cu toata ființa voastră!

Pâna data viitoare,

Să vă fie numai bine!

Symone

 

 

 

Comentarii

Spune-mi părerea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *