Invata lectia si mergi inainte!

Invata lectia si mergi inainte!

“A te iubi inseamna a nu lasa comportamentul nimanui sa te afecteze in mod negativ.”

Dragii mei, fiecare dintre noi am avut si unii mai avem momente cand ne intrebam de ce toate mi se intampla numai mie? Ne punem aceasta intrebare in special cand nu ne este tocmai bine, cand se repeata parca la nesfarsit anumite probleme si trairi. Azi m-am gandit sa va impartasesc cateva randuri inspirate de un renumit psiholog care spune: “Istoria se repeata pana ne invatam lectia”.

1.Durerea este rezultatul luptei impotriva fluxului.

Trebuie sa vezi evenimentele ca ceea ce poti si ce nu poti controla, si sa-ti accepti responsabilitatea doar in cele pe care le poti controla. Lupta pentru a rezista fluxului unui eveniment pe care nu il poti controla inseamna a lupta impotriva unui curent de neoprit – si asta aduce durere. In schimb, accepta lucrurile pe care nu le poti controla si fa tot ce poti cu lucrurile care iti apartin.

 2.Cauta lectia in durerea ta.

Citeste mai multe despre pozitivitate, aici

Doar pentru a face lucrurile clare, amaraciunea si resentimentele nu sunt rezultatul unei lectii invatate, ci al opozitiei fata de fluxul natural al lucrurilor. Acest lucru spune ca fiecare durere are un mesaj in ea, si cautand indeaproape intelegem de ce nu este nevoie sa mergem impotriva acestui mesaj.

3. Asteapta cel mai mult de la tine, accepta orice altceva.

Cand vine vorba de asteptari, cea mai mare parte a prieteniilor ruinate este de obicei rezultatul asteptarilor. Adesea, dorim sa ne intoarcem si sa ne impunem perceptia asupra altora, dar realitatea este ca nu ne-am confruntat cu perceptia noastra intr-un mod sanatos si ca am luat-o de buna.

Intr-adevar, singurele asteptari pe care le poti stabili sunt cele despre tine. Creste si fii mai bun decat ieri cu fiecare zi noua, daruieste-te altruist fara teama de a fi ranit si nu te astepta ca oamenii sa se comporte conform modului in care doresti.

 4. Accepta negativul in masura in care accepti pozitivul in oameni

Fiecare persoana are propria ei parte pozitiva si negativa. Si in timp ce ne bucuram intotdeauna de partea pozitiva, avem de asemenea tendinta sa respingem partea negativa a acelei persoane, dorind sa se schimbe. Cu toate acestea, ar trebui sa-i iubesti pe oamenii din viata ta pentru cine sunt ei. Asta inseamna ca trebuie sa inveti sa le accepti partea negativa si fie sa-i tolerezi pana cand vor iesi din ea, fie sa-i ajuti sa se confrunte cu ea.

5. Nu iti datorezi personalitatea nimanui.

Personalitatea ta este ceea ce esti si renuntarea la unele parti din ea ar trebui sa se intample numai in mod natural, pe masura ce constiinta ta evolueaza. Cu toate acestea, multi oameni incearca sa fie altcineva pentru a se simti acceptati.

6. Istoria se repeta pana cand ne-am invatat lectiile.

Daca durerea vine de la opozitie la flux, experienta dureroasa care ramane in trecut se poate repeta daca lectia nu este invatata.

In viata, ni se ofera provocari pentru a creste. Daca te decizi sa renunti la aceasta provocare, aceasta se va intoarce mai tarziu cand te vei simti gata sa o accepti.

7. Tot ceea ce avem este “acum”.

Traim intr-o serie nesfarsita de “acum”, si fiind constienti de “acum” este cel mai important lucru. In mod obisnuit, lucrurile pe care le regretam din trecut sunt “nise” pe care nu ne-am concentrat. In loc sa locuiesti in trecut si sa rumegi asupra acestor experiente, concentreaza-te pe acum. Astfel nu mai dezvolti regrete noi.

8. Nu pune niciodata la indoiala binele din tine.

Acesta este ghidul meu moral: nu ma intreb niciodata de ce cineva merita natura mea buna. Asta pentru ca stiu ca merit sa fiu cel mai bun.”

A te iubi inseamna a nu lasa comportamentul nimanui sa te afecteze in mod negativ.

Citeste si

Pe curand suflete frumoase,

Symone

Comentarii

Spune-mi părerea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *