Legatura dintre Yoga si Chakre

Legatura dintre Yoga si Chakre.. La nivelul corpului fizic, chakrele sunt in conexiune cu glandele endocrine.

Numeroase asane ( pozitii) au efect puternic si benefic asupra asupra acestor glande.

De exeplu, pozitia “lumanare” exercita o presiune puternica asupra tiroidei, in zona gatului. In timpul exercitiului tiroida primeste un mesaj datorita caruia i se imbunatateste functionarea.

 In conceptia yoginilor , cuvantul chakra inseamna “vortex” sau “vartej”.

Chakrele guverneaza circuitul energiei in corp. Fiecare chakra este un commutator, care aprinde sau deschide o anumita regiune a creierului.

Ca rezultat al practici yoga, se trezesc zonele lente ale creierului si abilitatile conexe ale corpului sufleteesc si mental, oferind perspectiva de a putea vedea in nivelel superioare ale constiintei, care altfel nu ne- ar fi acesibile .

Deci – Legatura dintre Yoga si Chakre exita!

Asa cum am aratat intr-un articol precedent, avem 7 chakre principale. Simbolistic chakrele sunt reprezentate ca o floare de lotus, fiecare avand un numar de petale si o culoare caracteristica. Lotusul semnifica acele 3 trepte pe care fiecare individ trebuie sa le parcurga in timpul vietii spirituale :

  1. Necunoastrea sau inconstienta.
  2. Ambitia.
  3. Iluminarea.

Petalele florii de lotus simbolizeza diferitele manifestari ale fluxului energetic.

In fiecare chakra se gaseste o YANTRA, care reprezinta simbolul geometric al elementului de cuplare, precum o mantra ( sunt primordial, sunet arhietipic independent de formarea cuvintelor).

Comentarii

Spune-mi părerea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *