Legile Spirituale

Astazi vorbim despre legile spirituale pentru ca atunci  Cand vorbesti, nu faci decat sa repeti ceea ce tu stii deja. Cand asculti, poate auzi ceva nou .” –  Dalai Lama 

Draga omule, insusirile noastre bune ne tradeaza si indiferent cat de rai am fi, noi putem prin propria putere sa transformam totul in bine. Toate lucrurile care pentru noi sunt neavantajoase le putem transforma in atuurile noastre.

Poate sunt momente in viata cand consideram ca propria viata este o lupta, insa ar fi ideal sa consideram viata este ca o joaca. Acesta joaca este magica daca cunoastem LEGILE SPIRITUALE.

            LEGILE SPIRITUALE :

  • LEGEA IUBIRII – prima dintre legile spirituale. E legea principala a puterii, pe care noi o numim Dumnezeu. Daca invatam sa iubim si alaturam iubirii si intelepciunea, atunci vom deveni perfecti. Putem fi mesagerii iubirii marelui EL. E baza acceptarii adevarate, care daruieste tuturor ceea ce au nevoie.

  • LEGEA ARMONIEI. Aceasta lege are grija ca diferitele influente exercitate asupra noastra sa fie echilibrate si astfel se restabileste armonia rapid.  Daca ne respectam pe noi insine, am facut deja primul pas catre armonie.

  • LEGEA DEZVOLTARII SI SCHIMBARII SAU LEGEA EVOLUTIEI. In univers totul se afla in dezvoltare continua. Fiecare clipa duce la nasterea a ceva nou. Toate trec si se formeaza din nou, fiindca toate lucrurile sfarsite poarta in ele samanta a ceva nou si invers.

  • LEGEA POLARITATII. Tot ce exista are doi poli, insa totul e UNUL. Aparent, toate sunt opuse, insa toate sunt unul si asemanatoare.

Starea de fericire/nefericire, iubirea/ura – 2 fatete ale aceluiasi lucru. In aceasta lume toate lucrurile au 2 fete, insa intre cele 2 e acelasi continut.

LEGEA RITMULUI. Fiecare fiinta are propriul sau ritm individual, de crestere si de scadere. Fiecare extremitate e echilibrata de o extremitate opusa, de aceeasi dimensiune. Aceasta lege dintre legile spirituale e exprimata peste tot in Creatie: nastere-moarte, zi-noapte etc.

            Daca intelegem aceste mecanisme, asta e deja autovindecare, pentru ca esti in armonie. Noi am fost creati fara boli, fara nicio problema. Daca lucrezi in contra acestor legi, atunci apare frica, boala si alte probleme. E foarte important sa stii cine esti si cum functionezi energetic.

  • LEGEA CORESPONDENTEI. Asa cum e Sus e si Jos si cum e Jos e si Sus, asa cum e cel mai mic lucru asa e si cel mai mare, cum e inauntru asa e si afara. La un anumit continut, intotdeauna corespunde o anumita forma, iar continutul si forma sunt corespondente.
  • LEGEA REZONANTEI SAU LEGEA ATRACTIEI. Lucrurile asemanatoare se intaresc si se atrag. Doua lucruri opuse se vor respinge, lucrul cel mai puternic il va defini pe cel slab si il va face asemenea lui. Frica va atrage lucrurile de care se teme. Comportamentul ne va defini imprejurarile de viata. Frica e cel mai mare dusman al nostru.

LEGEA IMPLINIRII, INTREGIRII (SPIRITUALE) (LEGEA SINELUI DIVIN). Presupune ca implinirea, ca si mostenirea spirituala, sa stea la dispozitia noastra in fiecare secunda. Daca avem o constitutie spirituala defectuoasa si credinta redusa, atunci bogatia noastra interioara si exterioara o ingradim intre anumite limite.

LEGEA LIBERTATII (a liberului-arbitru). In fiecare clipa omul e pus in fata perfectiunii Creatiei si ii da libertatea sa aleaga, insa il obliga sa ia o hotarare, sa faca o alegere. Intotdeauna consecintele hotararii luate le suportam noi, asa functioneaza legile spirituale.

LEGEA GANDIRII. Fiecare gand ne transforma soarta, va atrage dupa sine boala sau sanatate, succes sau nereusite, bucurie sau suparare. Sa ne folosim in cel mai optim mod gandurile. Gandirea pozitiva e esentiala. Ceea ce ni se intampla e bun pentru noi. E important sa acceptati fiecare incercare din viata si sa o duceti la bun sfarsit, altfel vor fi aduse in fata voastra pana le veti rezolva. Nu pot fi evitate.

LEGEA CREDINTEI. In general tindem sa supraevaluam cunostintele noastre si stim foarte putin despre valoarea exercitarii cu adevarat a credintei. Credinta nu e altceva decat reamintirea naturii divine a omului. Puterea spirituala a credintei ne leaga pe noi cu unica forta din Univers, pentru care nu exista imposibil. Cunosterea stabileste niste factori, fapte, iar credinta creeaza aceste fapte.

LEGEA BINECUVANTARII. Binecuvantarea trimisa in lume e forma cea mai pura a gandului si reprezinta cea mai puternica forta din Univers. Pune in miscare iubirea divina si aprofundeaza legile spirituale.

  • LEGEA CAUZEI SI EFECTULUI SAU LEGEA KARMEI. Fiecare primeste ceea ce da. In lume absolut toate lucrurile functioneaza pe baza acestei legi. Unde e creatie, exista si un creator. Din nimic nu va fi nimic. Ceea ce a fost, intotdeauna e in stransa legatura cu ceea ce va fi. Tot ce se intampla se bazeaza pe aceasta lege. Ce numim noi intamplator nu e decat manifestarea unui lucru necunoscut inca noua. Nimic nu se intampla fara un motiv.
  • LEGEA RENASTERII. Durata de viata a corpului fizic e prea scurta pentru a ne putea implini scopul in viata. Perfectiunea Sinelui nostru adevarat o putem aduce la manifestare cand primim noi si noi posibilitati de a ne reincarna, pana cand ne implinim scopul existentei noastre.
  • LEGEA INDURARII (CLEMENTEI) face parte tot din legile spirituale. Indurarea e Spiritul Divin care se manifesta prin om, il conduce in siguranta si il transforma, cand omul doreste asta. Cand ceri aceasta indrumare, primesti raspuns corespunzator cererii.

Cand cineva zice ceva despre tine, sunt doar proiectiile acelei persoane si gandurile ei. Tu ar trebui sa faci un pas in spate si sa privesti din afara ceea ce s-a zis. Incearca sa nu iei nimic personal ci ca pe o scena dintr-un film.

Tu sti cine esti cu adevarat, cum functionezi energetic si nu ai interactiune directa cu ceea ce se spune despre tine.

LEGEA FERICIRII. Atata timp cat ne cautam fericirea si bucuria in exterior, cautarea nostra va ramane fara rezultat. Fericirea o pot gasi doar in mine insami, daca voi spune un « da » neconditionat vietii si o accept asa cum este.

LEGEA MULTUMIRII (RECUNOSTINTEI). Adevarata recunostinta si multumire ma ajuta sa trec peste dificultatile din viata. E important sa fim recunoscatori din toata inima si sa multumim si pentru lucrurile pe care inca nu le avem, ca si cum le-am avea deja si astfel le vom si primi. Cand doresti ceva, trebuie sa spui dorinta in prezent. Ex : « am bani suficienti pentru …..si multumesc pentru asta ». multumirea si recunostinta neincetate activeaza credinta iar credinta poate muta muntii din loc. Asa functioneaza legile spirituale.

          

  Absolut tot ce ne inconjoara e format din energie cu o anumita vibratie, pe o frecventa anume. Plantele vibreaza, celulele noastre la fel. Fiecare dintre noi ne nastem cu o frecventa de baza a vibratiei iar daca aceasta se distorsioneaza se pot forma bolile. Cea mai simpla forma de a face asta e VINDECAREA DE SINE. Fiecare om are dreptul sa se autovindece. Vindecarea este posibila din momentul in care omul recunoaste ca are o problema, e gata sa faca o schimbare, sau face ceva pentru el cu perseverenta, rabdare si credere ca asta il ajuta. E foarte important ca omul sa se ocupe de el insusi, sa isi faca timp pentru asta si sa nu aseze alte persoane pe primul plan.

Tu ce crezi despre legile spirituale?

Comentarii

Spune-mi părerea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *