Povestea Crăciunului

…si ce spune legenda despre legatura dintre Nasterea Domnului si Mos Craciun.

Dragii mei,

Cea dintai mare sarbatoare a  crestinatatii este nasterea  Domnului Iisus Hristos, pe care o sarbatorim in 25 decembrie. In aceasi zi vine si Mos Craciun cu daruri. 

Exista o legatura intre cele doua sarbatori? Legenda spune ca da. Dar sa luam povestile pe rand.

In religia ortodoxa, povestea spune ca Iosif si Maria stiau de la ingerul ce-i vizitase ca pruncul lor o sa fie cu totul deosebit si o sa se numeasca Iisus.

In pregatirile momentului asteptat, au aflat ca trebuie sa mearga la Betleem de unde era familia lui Iosif, pentru recensamant.

Odata ajunsi la hanul unde doreau sa se cazeze, au realizat ca era plin si au plecat in cautarea unui loc in care sa innopteze.

Au gasit un staul in care Maria a si nascut pe fiul Iisus, pe care l-a pus in ieslea cu fan care a tinut loc de leagan.

Asa cum Iosif si Maria au aflat de venirea si menirea prucului lor, Dumnezeu a desconspirat nasterea acestuia si unui grup de intelepti de prin partile Persiei. Oameni bogati si importanti, ei se ocupau cu studierea astrelor si intr-o noapte au descoperit pe cer o stea noua stralucitoare. Au inteles imediat ca era vorba despre nasterea unui rege deosebit si au plecat urmand calea stelei, in cautarea lui.

Regele iudeilor la acea vreme era Irod cel Mare, care afland de sosirea lor si motivul care ii aducea acolo, i-a chemat la palat pe cei trei Magi de la rasarit.Aici, Irod i-a rugat sa il caute pe prunc, dar sa il anunte cand il gaseste, mintind ca doreste sa isi prezinte omagiile.

Daca la intrarea in Israel steaua nu se mai vedea, cum au iesit din palat li s-a aratat din nou. Au continuat drumul si au ajuns la staulul in care se aflau Iosif, Maria si pruncul Iisus Hristos.

Magii le-au oferit aur, tamaie si smirna, dupa ce au ingenuncheat si s-au inchinat in fata pruncului.

In acea vreme, pe camp in jurul Betleemului, se aflau cativa pastori cu oile. Asa ca din senin, in noaptea adanca, Dumnezeu a luminat pajistea din jurul lor si un inger trimis a aparut langa ei, sa le anunte nasterea Mantuitorului. Cum au primit vestea pastorii au plecat sa vada nasterea Domnului.

Odata ajunsi, le-au povestit plini de emotie, Mariei si lui Iosif, motivul pentru care au venit.

Mai multe articole despre starea noastra de bine, gasiti aici.

Mai exista o legenda care spune ca Maria, simtind ca-i vine sorocul, a batut la usa lui Mos Ajun, dar acesta sarac fiind, a indrumat-o spre casa fratelui mai bogat, Mos Craciun.

Aici, sotia acestuia Craciunita, a invitat-o in iesle pe fecioara Maria, care l-a nascut pe Iisus in fan, printre animale.

Acestea sunt legendele despre Craciun si legatura nasterii Domnului cu Mos Craciun.

Oricare ar fi povestea, legenda sau adevarul, un lucru este sigur:

Craciunul este sarbatoarea familiei!

La masa de Craciun este locul acela magic,unde de oriunde s-ar afla, se reunesc parintii, copiii si nepotii. Se impodobeste bradul, sub care Mosul pune darurile, se pregatesc mancarurile traditionale si se colinda casele pentru un an abundent.

Tu te-ai abonat la canalul meu de YouTube? Ma gasesti aici.

Bradul este supranumit copacul vietii, deoarece este tot timpul verde, simbolizandu-l pe Iisus Hristos, vesnic viu.

Va doresc un Craciun binecuvantat, linistit si luminat!

Comentarii

Spune-mi părerea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *