Proprietatile cristalelor in functie de forma lor

Cristalele

Hai sa descoperim proprietatile cristalelor!

Hai sa descoperim proprietatile cristalelor, precum geodele si varfurile, dar si potentialul celor fatetate permite stapanirea puterii lor unice, in special pe cea a numeroaselor tipuri de cuart. In particular, cristalele de cuart au la extremitati in mod natural fatete. Acestea sunt in general sase, asimilate cu cele sase chakre, de la chakra radacina la chakra celui de al treilea ochi, varful reprezentand chakra coroana si legatura sa cu infinitul.

Cristalele de cuart opace, reprezinta potentialul de dezvoltare spirituala. Cele perfect transparente sunt simboluri ale acordului cu armonia cosmica. Un cristal de acest gen armonizeaza energiile individuale cu lumea spirituala.

Fiecare forma de cristal are o utlizare specifica de vindecare, deci proprietatile cristalelor sunt diverse.

VARF UNIC

Multe cristale prezinta varfuri, unele mari, altele atat de mici, incat sunt greu observabile. Varfurile pot fi naturale sau artificiale. Un cristal cu varf unic prezinta o extremitate cu fatete precise si o extremitate rupta acolo unde a fost separat de roca – mama. Acest gen de cristal este adesea utilizat in vindecare. Varful dirijat catre exetriorul corpului absoarbe energia. In sens invers, il reenergizeaza.

VARF DUBLU

Aceste cristale prezinta varfuri cu doua extremitati. Unele sunt naturale, altele artificiale. Ele emit si absorb energia la doua extremitati, canalizand-o concomitent in doua directii. Piatra de echilibru, acest cristal integreaza spiritual si material si formeaza o punte intre cele doua puncte de energie. Utila in vindecare –  absoarbe energia negativa, indepartand tiparele vechi, ceea ce permite depasirea dependentelor sau integrarea partilor sinelui precedent blocate. Plasat pe al treilea ochi, acest cristal dezvolta calitatile telepatice.

VARF LUNG NATURAL

Acest cristal concentreaza energia in linie dreapta. Este folosit pentru vindecare sau ritualuri. Dirijat catre corp, transmite rapid energia; dirijat catre exteriorul corpului, absoarbe energia.

Formele si proprietatile cristalelor…

FANTOMA

Un cristal – fantoma este vag vizibil in corpul unui cristal mai mare. De la formarea sa, cristalul – fantoma a acumulat de-a lungul timpului diverse lectii stravechi. Punand trecutul in perspectiva, arata calea catre crestere si evolutie. Util pentru a depasi stagnarea. Fiecare are o semnificatie specifica, dupa tipul de cristal principal.

BULA

Bulele sunt in general fasonate plecand de la o bucata de cristal mai mare si pot contine defecte. Emit energie in egala masura in toate directiile. Ferestre catre trecut sau viitor, deplaseaza energia de-a lungul timpului si spatiului si ofera o imagine asupra a ceea ce va veni sau ce a fost.

AGREGAT

Contine mai multe varfuri, nu neaparat fixate pe baza. Cristalele pot fi mici sau mari. Emit energie catre mediul ambient, de unde absorb in acelasi timp energia negativa. Pot fi programate si plasate pe locul unde produc efecte maxime. Utile in special pentru purificarea unei incaperi sau a altor cristale. Pentru aceasta ultima utilizare, cristalul trebuie sa stea o noapte pe agregat.

Formele cristalelor si proprietati…

GEODA

O geoda este o cavitate asemanatoare unei mici grote, ascunsa intr-un bloc de roca. Odata deschisa, in interiorul ei se pot vedea numeroase cristale. Geodele pastreaza si amplifica energia. Datorita formei lor rotunde si a numeroaselor varfuri, ele radiaza energia amplificata, moderand-o fara a o neutraliza, permitandu-i, daca este necesar, sa actioneze lent. Utila pentru protectie, favorizeaza dezvoltarea spirituala. Geodele inlatura aservirea si sunt benefice personalitatilor dependente sau foarte rasfatate.

PATRAT

Consolideaza energia cuprinsa in forma sa. Util pentru inradacinarea intentiei si  pentru ancorare. Cristalele patrate naturale precum fluorite, pot extrage energia negativa transformand-o in energie pozitiva.

PIRAMIDA

Piramidele elimina energiile negative si blocajele chakrelor, reaprovizionandu-le cu energie vibranta. Piramidele artificiale sunt fasonate intr-o diversitate de materiale. Accentueaza si concentreaza proprietatile naturale ale cristalului. Cristalele naturale de acest gen, precum apofilita amplifica si apoi concentreaza energia intr-un fascicul ingust catre varf. Potrivite pentru conservarea programelor de manifestare.

OU

Aceste cristale izoleaza energia si sunt utilizate pentru a detecta si reechilibra  blocajele corpului.

AMORF

Cristalele amorfe, precum obsidianul, nu au o forma particulara. Energia circula rapid de-a lungul acestui gen de cristal lipsit de structura interna rigida. Puternic, cu efect instant.

ABUNDENTA

Cristal lung de cuart a carui baza este inconjurata de numeroase cristale mici. Atrage bogatia si abundenta in viata. Trebuie pozitionat in coltul bogatiei in casa sau la birou. Coltul din stanga cel mai indepartat de usa de la intrare

Comentarii

Spune-mi părerea ta!

4 Comments:
6 iunie 2020

Interesant si explicit. Ilustratia este super!

6 iunie 2020

Multumesc 🙂

18 iunie 2020

Multumesc!

19 iunie 2020

Cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *