Terapiile, ajutor sau daună?

Bună dragilor,

În ultimul timp a circulat foarte mult în social media și cred ca și în media autohtonă, o anumită persoană care prin intermediul Academiei domniei sale sugera altor persoane să împrumute bani pentru urmarea cursurilor la Academia respectivă.

Sincer, astăzi este simplu să-ți spui că ai o Academie, ca și denumire.

Dragii mei,

Fiecare ființă este liberă să facă ce vrea și cum vrea la el în propria firmă, atâta timp cât respectă legile aflate în vigoare.

În altă ordine de idei, terapia în sine, este o metodă folosită pentru a vindeca o anumită boală, conform dex-online.

“Scopul terapeutului este de a permite sau de a accelera o vindecare, de a elimina sau de a ameliora simptomele și de a restabili funcția fizică sau mentală. Diferitele modalități de tratare a unei boli sunt adesea denumite opțiuni de terapie.” (https://educalingo.com/ro/dic-de/therapie)

Din punctul meu de vedere, terapia, este un act confidențial din punct de vedere profesional.

Terapia este acel proces prin care alini și ajuți persoana care solicită să-și exploreze și să-și cunoască mai bine interiorul. Ajuți omul să scoată la suprafață acea forță interioară pe care fiecare ființă pământeană o are.

Tu te-ai abonat la canalul meu de Youtube? Te astept aici!

Eu consider că sunt situații în care terapia ajută la fel de mult ca medicamentele tradiționale, în special când vorbim de anxietate, depresie și tulburări ale somnului din cauza stresului zilnic.

Când mergem la terapeut, învățăm să comunicăm să eliberăm ceea ce se află în interior ascuns de toată lumea, dar mai ales de propria persoană.

Terapeutul ne ajută să eliberam frici, temeri, neîncredere în propria persoană, necredință sau rea credință.

Mai mult decât atât, ne poate scoate la suprafață  vulnerabilitatea, iar din discuțiile purtate le putem înțelege rolul, sursa și astfel putem să folosim totul în favoarea noastră.

În același timp, prin terapie învățăm să nu mai luam totul personal, înțelegem că furia celui din fata noastră, este despre el nu despre noi.

De asemenea învățăm să ne apreciem și să ne respectăm la justa valoare.

Terapia ne învață răbdarea în comunicare, dar mai ales ascultarea activă.

Învățăm să răspundem, nu să reacționăm.

Exista diferențe între terapia de spital/medicina alopata și terapia holistică/medicina alterantiva.

Prima tratează efectul/durerea, ce-a de-a doua vindecă cauza.

Eu mi-am expus punctul de vedere din punct de vedere holistic.

Vreau să vă mărturisesc că nu sunt pro ceea ce se întâmplă astăzi pe piață referitor la terapiile holistice.

Astăzi foarte multe firme și multe persoane folosesc această parte a medicinii alternative mai mult pentru partea materială.

Mai multe articole interesante gasesti aici.

Am fost un pic socată să aflu de mii de euro pentru un curs de 6 luni, recunosc!

Însă, dragilor, cei care ajung acolo, cei care ajung să cheltuiască mult pentru metode și terapii alternative să știți că au de învățat o lege importantă: Nimic în acest UNIVERS PERFECT nu este întâmplător,  NIMIC.

Eu, continui să am CREDINȚA mea și opinia mea despre toate acestea, fiind eu însămi terapeut. Și eu, la rândul meu am avut și am terapeuți alături – eu fiind cea care are nevoie.

Pentru mine, terapeuții mei sunt asemeni doctorului dentist, antrenorului de la sală sau doamnei de la drenaj limfatic. Sigur că toate acestea au un cost, însă un cost normal.

Nu am nici o problemă și nici nu o cunosc pe acea doamnă, însa vă rog din suflet să fiți atenți la ce lecții aveți de învățat.

Terapiile sunt pentru suflet.

Până data viitoare,

Să vă fie numai bine!

Symone.

Comentarii

Spune-mi părerea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *