0
Romania mea frumoasa

Binecuvantari Divine.

Binecuvantari Divine in “Romania mea frumoasa

Biserica „Cuvioasa Parascheva” din Iasi

Pasii m-au purtat de curand in dulcele targ al Iasului. Bineinteles ca nu aveam cum sa ratez o vizita la renumita Biserica „Cuvioasa Parascheva” din Iași, o biserica ortodoxa, care a fost construita intre anii 18531858 pe locul unei vechi biserici de lemn.

Mai multe despre acest las safant, aici

Ea are hramul Sfintei Cuvioase Parascheva (14 octombrie) si forma de nava, dreptunghiulara.  Auzisem multe despre aceast lacas si nu mare mi-a fost mirarea, cand ajunsa in fata acestui somptuos edificiu, sa simt cum ma cuprinde o stare de liniste nemarginita.

Tocmai se terminase slujba, unii enoriasi ieseau, ceilalti stateau la rand sa se miruiasca sau sa se inchine la moastele Sfintei.

Mai multe articole despre Romania mea frumoasa gasiti aici

M-am asezat frumos la coada de miruit. Si am inceput sa studiez interiorul. Am observat dimensiunea impresionanta a interiorului. Atat in latime cat si in inaltime, apoi ca biserica nu are doar o cupola ci trei bolte,  din care curg candelabre uriase, absolut superbe. Fara a fi opulente.

Binecuvantari Divine, omule bun..

Pictura icoanelor de pe catapeteasma este in stil renascentist. Icoana Sfintei Cuvioase Parascheva este ferecata in argint.

Cea a Sfântului Ierarh Nicolae in metal aurit. Picturile din interior constau din scene biblice si chipuri de sfinți incadrate in ornamentatii decorative. Atmosfera si vibratia in interior este unica. Aceasta iti induce stare de liniste, de mult bine, te indeamna la introspectie si rugaciune.  

Pe curand,

Symone.

Vezi si...

Nu sunt comentarii

    Lasa un comentariu