Despre Rumi..

“Ceea ce cauti, te cauta de fapt pe tine”.

Sunt putine momente in care deschid televizorul, extrem de putine.  Aseara a fost unul dintre acele momente putine in care l-am deschis, astfel am aflat si auzit de Rumi si magia scrierilor lui.

Stiti deja ca sunt o fire curioasa; din articolele precedente se vede clar acest aspect al meu ca fiinta umana. Azi am “plecat” in cautarea datelor despre Rumi si am sa impartasesc cu voi cele aflate. Mai mult decat atat, fascinata de tot ce am aflat si simtind o vibratie foarte inalata citind despre el, m-am decis sa scriu mai multe articole despre Rumi . Asadar, sa incepem!

“Traieste-ti viata ca si cum toate ar decurge in favoarea ta”.

Numele complet al acestui “ magician al scrierii “ este Mawlana Jalal ad-Din Muhammad Rumi. In anii 1200 a fost unul dintre cei mai cunoscuti maestri persani, a fost intemeietorul Ordinului Mavlevi , este cel care a inteles ca adevarul suprem este IUBIREA.

Rumi ( 1207-1273) este cel mai cunoscut poet sufist al tuturor timpurilor, scrierile sale fiind traduse si citite in scoli, biserici, temple si sali de teatru.

Scrierile lui ne indeamna la cautarea lui Dumnezeu , el necautandu-l niciodata pe Dumnezeu in biserici sau manastiri ci in interiorul propriei persoane.

In drumul sau catre iluminare, Rumi a urmat cativa pasi esentiali care i-au facilitat trezirea spirituala. Acesti pasi au fost scrisi de catre Will Jhonson in carea sa “Practicile spirituale ale lui Rumi”.

„Ceea ce cauti, te cauta de fapt pe tine.”

Acesti pasi sun:

Postitul, atunci cand corpul nostru se incarca de energie, in timp ce mintea devine linistita.

Respiratia Profunda, Rumi considera ca acest pas este foarte important avand implicatii spirituale majore.

Libera Miscare, corpul nostru are nevoie in permanenta de miscare.( mers, dans, alergare) .

Contemplare, dupa ce ne-am pregatit corpul postind, respirand si facand miscare , acum poti medita in liniste.

Mai multe amanunte despre Rumi gasiti aici

Despre Romania, aici

Pe data viitoare,

Symone.

Comentarii

Spune-mi părerea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *