Manstirea Caraiaman – Minunea din Valea Prahovei

Manastirea de la poalele Caraimanului.

Poarta hramul Sfintei Cruci

Pe Valea Prahovei in statiunea Busteni, pe o pajiste intre padurile de la poalele masivului Caraiman inconjurata de brazi semeti, se afla Manastirea Caraimanului cu hramul Inaltarea Sfintei Cruci.

Stiu acest loc magic din perioada in care manastirea nu era ridicata. Exista doar biserica mica din lemn si dorinta nemarginita a Parintelui Gherontie Puiu de a-si tine promisiunea facuta Maicii Domului in perioada in care statea ascuns de securitate si dormea in pesteri.

El a promis sa construiasca minunea care azi se ridica mereata in acel loc de poveste, de unde se vede Crucea Caraiman.

Scapat de pustnicie, urmeaza Seminarul Teologic, slujeste o saptamana ca diacon. Apoi este hirotonisit preot si ajunge staret. O problema de sanatate grava il tintuieste la pat si cum in toate perioadele de cumpana Maica Domnului ii aparea in vis, istoria s-a repetat si de aceasta data.

Mesaj primit de la Maica Domnului.

Mesajul primit de parinte a fost “Vei gasi un brad cu sase ramuri, langa o apa curgatoare, pe un plai de unde se vede marea Cruce la care te-ai rugat. Acolo sa faci manastirea!”

Dupa multe cautari a gasit locul, a ridicat intai o bisericuta din lemn. Apoi cu ajutorul oamenilor si cu credinta in ajutorul Maicii Domnului, Parintele si-a vazut visul cu ochii. A ridicat manastirea fagaduita,  chiliile pentru calugari si un aghiasmar in jurul bradului inalt cu varful retezat in forma unui urias candelabru.

Manastirea Caraiman

Prima data am ajuns aici, in urma cu aproximativ 17 ani impreuna cu inca doi prieteni dragi sufletului meu, Miki si Temi. Ochii mari, blanzi si patrunzatori ai Preotului Gherontie Puiu mi-au adus o liniste de nedescris. Dorindu-mi sa ma intorc in acest loc. Atunci, toti trei am hoatarat sa fim Ctitori ai acestei Manastiri.

 Imi aduc aminte cum ne-a spus parintele: “ numele fiecarui binevoitor va fi pomenit cata vreme va exista sfanta noastra manastire Caraiman. Cea atat de dorita de Maica Domnului!”

De fiecare data cand ajung acolo si vad dorinta sfintiei sale implinita sunt foarte fericita.

 De 17 ani, merg impreuna cu Miki de cate ori avem ocazia. Aprindem o lumanare, ne incarcam cu energia locului, meditam, iar in ultimii ani, sa aducem un omagiu celui care ne-a fost duhovnic si sfatuitor. Acum se odihneste printre ingeri.

Mormantul se afla chiar in curtea manastirii.

Turistii care vin din toate colturile lumii raman uimiti de frumusetea locului si de energia benefica cu care raman in suflet.

Te invit si pe tine, draga cititorule, sa ajungi in acest loc magic!

Adresa acestei minunatii:

Manastirea Caraiman, Strada Palanca nr 24, Busteni.

Mai multe despre aceasta Manastire magica, aici

Va pup,

Symone

Comentarii

Spune-mi părerea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *