Gandurile adolescentului de azi

 Primesc foarte des intrebarea: ”cum trec adolescentii prin aceasta perioada?”- Gandurile adolescentului de azi

Greu, ar fi raspunsul scurt, dar voi detalia.

Din punctul meu de vedere lumea nu mai este aceeasi.

Gandurile adolescentului de azi..

Parca si oameni s-au schimbat mental. Este o perioada grea pentru noi toti, la nivel mondial.

Facem scoala online, in conditiile in care nu ne era recomandat statul pe net. Traim  diferit, socializarea cu colegii, rudele si prietenii este aproape inexistenta. Astfel am inceput sa ne petrecem prea multe ore in online, iar asta creaza frustrari si chiar depresii.

Se fac schimbari bruste si se pun restrinctii noi. Desi, cel putin la nivel national, sunt multe persoane vaccinate, restrictiile nu par sa se ridice curand.

 Nu mai facem diferenta intre iesitul afara de acum si iesitul afara anterior. Trebuie sa purtam masti, iar asta mi se pare o depersonalizare. Ne separam de prieteni, nu avem voie sa stam sa mancam la interior in caldura, ci numai pe terase, indiferent de gradele din termometre.

Politia ne judeca, ne trateaza ca pe infractori si ne amendeaza daca nu purtam  o “botnita” in spatiile deschise. Nu putem sta linistiti sa mancam o inghetata in parc cu prietenul sau iubitul, ca ne pandesc ei.

Ne mai putem numii adolescenti fara griji?

Stam cu grija, tot timpul, sa nu ne  moara cineva apropiat, sa respectam reguli, legi si restrictii. In aceste conditii mai putem ramane echilibrati? 

Referitor la protestele care au avut loc, destul de controversate si indelung comentate, eu pot sa-i inteleg pe toti. Mi se pare normal ca noi oamenii sa avem drepturi.

Putem avea opinii diferite, deoarece fiecare dintre noi este o fiinta unica. Unii dintre noi considera protestul legitim, altii nu.

Eu cred ca se poate protesta civilizat, cu purtarea mastii si distantarea fizica recomandata, chiar daca ultimele studii au aratat ca nici macar asta nu ajuta, sa nu  ne imbolnavim. 

Am impresia ca drepturile omului nu mai conteaza pentru cei ce ne conduc, nici pe plan local nici international.

Aparitia vaccinului pe piata se pare ca nu a indreptat cu nimic situatia din tara. Am crezut ca situatia se va calma. Ce sa vezi, la noi  rata de vaccinare este destul de mica din motive financiare dar si de neincredere a populatiei.

Daca esti curios ce a mai scris Alessia citeste si

Restrictiile continua.

Incercam sa ne adaptam acestui nou prezent, desi pentru mine este foarte greu. Invat mai mult si inteleg mai putin, deoarece predarea online nu este eficienta. Lectiile noi nasc intrebari si au nevoie de explicatii detaliate, iar online este dificil. Incercam cu totii sa trecem peste aceasta perioada si speram ca totul va reveni la normal in curand.

In opinia mea, acesta este un fel de test. Cei norocosi il vor trece, ceilalti………..

Eu incerc sa raman intr-o stare pozitiva, calma si cat mai echilibrata. Trebuie sa fiu convinsa ca va revenii totul la normal, iar lumea in care vom trai va fi mai buna. Asteptam semnale si de la cei de SUS.

Speranta moare ultima!

Va recomand si

By Alessia – un adolescent de azi..

Comentarii

Spune-mi părerea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *