0
Meditatia, Relaxarea, Terapii

Rumi – invataturi, partea I.

Rumi – invataturi, partea I

CE AM INTELES EU..SI POATE INTELEGI SI TU..

Aceste invataturi sunt inspirate din scrierile si trairile lui Rumi.

Eu ca si persoana ma regasesc si ma simt aproape de aceste scrieri, lectii/invataturi.

Si tu, draga omule, te poti regasi si poti aplica pentru tine cele scrise mai jos.

Mai pulte subiecte pe tema terapiilor si meditatiilor pentru linistirea mintii gasiti aici

Fiecare dintre noi poate filtra prin propria gandire functionalitatea acestor lectii pentru sine. Eu am incercat sa-mi exprim punctul de vedere extragand si scriind cu propriile cuvinte aceste idei/lectii/invataturi de viata. Asadar:

1.Cand pasesti pe un drum, este foarte important sa vezi cat ai nevoie pentru a putea sa mergi inainte, nu neaparat tot drumul.

Urmeaza-ti drumul cu sufletul deschis!

Drumul pe care vrei sa mergi, chiar daca este nou, este important sa-l urmezi cu sufletul deschis si cu toata increderea. Majoritatea persoanelor pasesc pe drumuri noi cu indoilei si fara a fi deschisi la noi provocari si oportunitati.

Nimic nu este intamplator, tot ceea ce se intampla azi, este exact asa cum trebuie sa fie!

Citeste si despre ROMANIA

2.Tu esti cel mai bun intr-un anumit domeniu.

Fiecare dintre noi este unic, nimeni nu este la fel in acest Univers. Fiecare dintre noi avem ceva special, ceva unic si mai ales fiecare dintre noi suntem cei mai buni intr-un anumit domeniu.

Am fost inzestrati de Univers cu un talent unic pe care doar noi prin unicitatate noastra il avem. Abilitatea sau talentul nostru este unic.

Noi trebuie doar sa ne descoperim misiunea si sa folosim instrumentele necesare, pe care le avem la dispozitie.

La nivel declarativ este simplu dar in acelasi timp foarte complicat. Suntem influentati de societate, parinti, mediul in care traim si crestem, profesorii. Toate acestea ne influenteaza enorm.

Sa nu uitam ca avem cu totii o forta interioara, numita “informatie Divina” sau cum ii spunem noi traditional “intuitie”. Eu ma bazez foarte mult pe intuitia mea.

3. Rumi spune intr-un citat celebru de-al sau “o rana este un loc prin care lumina parunde in interiorul tau”.

Mi multe despre RUMI

Din experienta proprie pot sa spun ca nu am vazut si nici nu am auzit de un “om de success” care sa nu fi trecut prin diverse incercari, suferinte, lipsuri.

De cand suntem mici, parintii ne povestesc despre experentele lor de viata si de anumite greseli facute de ei. Povestile acestea sunt spuse pentru ca noi sa nu facem anumite greseli sau pentru a nu suferi. Eu nu am putut sa invat din greselile lor sau ale altor personae deoarece am stiut dintotdeauna ca sunt unica din toate punctele de vedere. Am facut greseli, am suferit, dar toate si grselile si suferintele m-au facut omul care sunt azi. Fiecare grseala sau suferinta a fost o lectie de viata.

Cred cu tarie ca suferinta este o binecuvantare, este biruinta luminii in intuneric.

Toti urmarim drumul catre fericire si success, dar nu intelegem ca cel mai mare aliat al nostru in aceasta calatorie este chiar durerea, mania, nelinistea, tristetea. Toate aceste trairi ne sunt date, noua pamantenilor, pentru a “gusta” lectia invatata. Vom intelege ce acea neliniste sau tristete a fost doar o lectie, o lectie fara de care azi nu am fi putut fi ceea ce suntem.

La final intelegem ce este cu adevarat fericirea si deschiderea completa a inimii.

Binecuvantari Divine ,aici

Mai multe despre Rumi, aici

Pe curand,

Symone

Vezi si...

Nu sunt comentarii

    Lasa un comentariu