Vacanta de vis in Romania

Manastirea Dragomirna/interior

Manastirea Dragomirna – Suceava

In minunata mea vacanta va povesteam ca am vizitat si Manastirea Dragomirna aflata in Suceava, sau mai exact la 12 km de Suceava in apropierea padurii Dragomirna.

Am auzit mult povestindu-se despre aceasta manastire si energia ei benefica dar, desi am fost de multe ori in zona Suceava nu am avut niciodata timpul necesar sa ajung sa o vizitez.

Vacanta de vis in Romania, mai multe articole gasiti aici

Inca de acasa le-am spus fetelor mele ca vom trece si pragul acestei manastiri si asa am facut.

Manastirea este situata pe dealuri inalte iar de jur imprejur este parca protejata de copaci falnici. Este inconjurata atat de brazi si de stejari foarte inalti.

Istoria acestei manastiri incepe din anul 1602 cu o bisericuta mica in cimitir. Ulterior s-a construit biserica mare in forma dreptunghiulara  mult alungita care impresioneza in primul rand prin maretie.

Manastirea Dragomirna este foarte inalta, privita de jos ai senzatia ca atinge cerul.

Manastirea Dragomirna/Cerul este limita

“Vederea ei este o uimire de bucurie, spunea Nicolae Iorga. E inalta si ingusta ca o frumoasa cutie de sfinte moaste; un giuvaier arhitectural care impodobeste codri seculari ai Bucovinei “.

Interiorul bisericii este compus din pridvor, pronaos, naos si Sf. Altar. Pritvorul se afla mai sus decat nivelul curtii. Boltile interioare sunt superbe si sunt realizate in stil gotic occidental.

In curtea Manastirii se afla si Muzeul Manastirii Dragomirna unde putem gasi: broderie, cruci scluptate in lemn de abanos si cedru, lumanarea care dainuie de cand a fost sfintita biserica mare, vesminte cu fir de aur si argint pe matase, multe obiecte de cult ce dateaza inca din sec.XVI.

Manastirea Dragomirna poarta Hramul “Pogorarea Sfatului Duh”.

Dragii mei, aici poti sa te reculegi, sa te regasesti , sa repiri un “alt aer”- aerul factor de mult bine.

Mai multe despre aceasta minunatie gasiti aici

Avand in vedere ca Manastirea este inconjurata de pajisti verzi, draga cititorule, te poti plimba in voie, poti manca un mar sanatos chiar din curtea manastirii.

Este prima data cand vad o livada de meri , cu pomii foarte mici de inaltime. Am intrebat de ce sunt asa mici si mi s-a explicat ca asa sunt tunsi de cand sunt micuti pentru a fi toti la acelasi nivel si culesul lor sa fie facil pentru oricine.

Am sa las mai jos adresa acestei bijuterii lasate mostenire de stramosii nostrii:

LocalitateMitocu Dragomirnei.

AdresăDJ208U 1, Dragomirna 727365

Judet : Suceava

Pe data viitoare dragii mei, cu alte minuni ale Romaniei mele frumoase,

Va pup,

Symone

Comentarii

Spune-mi părerea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *